Er zijn talloze aanbieders van zonnepanelen in Rotterdam, doe even een kleine zoekactie online voordat je met je handen in je haar andere mensen lastig gaat vallen. Zonnepanelen zijn een elegante oplossing om iets voor het milieu terug te kunnen doen, je krijg immers zoveel van het milieu. Zonnepanelen zijn nog steeds in de meeste gevallen gesubsidieerd, dus kijk snel wat de mogelijkheden heden zijn om een mooi rijtje zonnepanelen op jouw Rotterdamse huis te plaatsen.

 Roffa, je bent mijn Roffa

zonnepanelen rotterdam

Normaliter zou je kunnen zeggen dat zonnepanelen een ongewenst effect hebben op het uiterlijk van een stad. Glimmende metalen constructies op ouderwetse dakpannen kan iets van de charme van een stad weg halen. Woon je echter in Rotterdam, dan is de kans om het straatbeeld te verpesten zo goed als nul. Zonnepanelen kunnen enorm bijdragen aan je jaarlijkse energierekening, sterker nog, meestal kun je extra energie terug verkopen aan het netwerk en heb je binnen een paar jaar je hele investering terugverdiend. Zeker de moeite waard dus!

 Zonnepanelen op stro

Dus je bent echt van lotje getikt en wil zonnepanelen plaatsen op een dak van stro. Je wuift alle potentiële brandgevaren weg. Dat gaat jou niet overkomen. Nou, ik zou je ten sterkste aanraden om hier toch goed over na te denken. Stro is lang niet zo brandwerend als dakpannen, alhoewel de naam anders doet suggereren.