We kennen het allemaal wel: de zenuwen voor een sollicitatiegesprek. Je hebt gesolliciteerd op zorgpersoneel vacatures Maastricht of vacatures productie Nijmegen. Eindelijk ben je uitgenodigd voor een gesprek. Je voelt je helemaal gestresst en je bent bang dat je het niet goed gaat doen. En die stress zal er wel voor zorgen dat je een nog slechtere indruk maakt… Hoe zorg je er nu voor dat je ontspant? In dit artikel vind je drie tips.

Tip 1: Bereid je goed voor

Als je weet dat je goed voorbereid bent, zal dat heel wat stress wegnemen. Daarbij zal het gesprek waarschijnlijk sowieso beter gaan. Daarom is het slim om van tevoren te bedenken wat je gaat vertellen over jezelf en wat je zoekt in een baan. Zoek het bedrijf ook op internet op, zodat je wat meer informatie hebt en een indruk krijgt.

vacatures productie nijmegen

Tip 2: Mediteer

Mediteren klinkt misschien wat zweverig, maar het helpt je heel goed om te ontspannen. Plan daarom een korte meditatiesessie in voor je sollicitatiegesprek. Houd je hier echt niet van? Doe dan een kwartier of half uur yoga.

Tip 3: Vertrek ruim op tijd

Als je al zenuwachtig bent, wil je natuurlijk niet nog meer gaan stressen omdat je te laat komt. Vertrek dan ook ruim op tijd, zodat je sowieso op tijd komt.