Wie snurkt, wil daar ongetwijfeld vanaf. Dat kan met een snurkbeugel. Hoe zo’n apparaat werkt en of het iets voor jou is dat lees je hier.

Over snurken

Wie snurkt, heeft daar vaak zelf niet zo veel last van. De mensen om je heen kunnen echter wel behoorlijk veel hinder ervaren. Het kan zelfs zo erg zijn dat mensen niet meer bij je willen slapen. Dat kost je relaties en intimiteit. En dat wil natuurlijk niemand.

snurkbeugel

Waarom snurk ik dan?

Snurken kan veroorzaakt worden door het naar achteren zakken van de onderkaak tijdens de slaap. De luchtweg blokkeert gedeeltelijk/ Dat veroorzaakt een snurkend geluid. Daarnaast kunnen hierdoor apneus ontstaan. Dat zijn korte ademstops. Door die ademstops krijg je minder zuurstof binnen. Een snurkbeugel heft dit probleem op. De constructie wordt voor het slapen gaan over de tanden geplaatst en duwt de onderkaak wat naar voren. Hierdoor blijft de luchtweg vrij. Het snurken zal dan stoppen. Daarnaast zal de slaapapneu in veel gevallen ook afnemen of verdwijnen. Wie wil dat nu niet?

snurkbeugel

Bij de tandarts

Een snurkbeugel is een is een beugel die tijdens het slapen in de mond gedragen wordt. Het wordt gemaakt van speciaal medisch materiaal en is een tandheelkundige oplossing tegen snurken. Dat betekent echter niet dat je de beugel alleen bij de tandarts kunt krijgen. Sterker nog: misschien kun je de beugel beter niet via daar regelen. Een beugel van de tandarts kan je namelijk honderden euro’s kosten tot wel 900 euro. Een snurkbeugel kun je ook gewoon bestellen via een onafhankelijke partij. Dat kost minder.