Als je een veilige en gezonde werkvloer wil dan hebben medewerkers en leidinggevenden in risicovolle werkomgevingen kennis nodig van veiligheid en gezondheid op het werk. Die kennis kunnen zij opdoen door een VCA training te volgen bij G4S Safety solutions. Je kan hierbij kiezen tussen de basis VCA training voor medewerkers en de VOL-VCA training voor leidinggevenden. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Het is een lijst met aandachtspunten en werkmethodes voor veiligheid, gezondheid en milieu. Met een VCA of VOL-VCA certificaat tonen medewerkers en leidinggevenden aan kennis van en aandacht voor een veilige en gezonde werkomgeving te hebben.

Meerwaarde VCA training

Een certificaat is nodig om aan te tonen dat je bewust bent van de risico’s die je loopt op je werk. Met alleen de kennis en geen certificaat kan je het niet goed aantonen. Daarnaast kiezen steeds meer opdrachtgevers ervoor om hun werk te laten uitvoeren door VCA-gecertificeerde leveranciers. Daarom is het belangrijk voor zowel medewerkers als leidinggevenden om het VCA certificaat te halen. Het gaat om professionals die zelfstandig of via een werkgever willen werken in een sector met een verhoogd veiligheidsrisico. Veel werkongelukken gebeuren met rijdende machines en voertuigen, vallende voorwerpen of medewerkers die vallen van hoogte. Door een VCA training te volgen bij G4S Safety solutions ben je je bewust van de gevaren en voorkom je zo ongelukken.

Volgen van trainingen

Iedereen is anders en heeft baat bij een andere manier van leren. Daarom kan je bij G4S kiezen uit verschillende leermogelijkheden. Zo kan je ervoor kiezen om alleen het examen te maken of kan je gaan voor het boek en het examen. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om hier lessen naast te volgen. Dit kan zowel klassikaal in een leslokaal als online via e-learning. Zo kan jij zelf bepalen hoe je wil studeren en heb je dus een grotere kans op het behalen van je VCA certificaat.