Na jarenlang zonder bescherming gebruik te hebben gemaakt van onze software kwamen we er achter dat dit eigenlijk helemaal niet veilig was. Zo is het heel makkelijk voor hackers om een software te kopieren of ongewenst te verspreiden. In ons bedrijf zou dat zeer bedreigend zijn omdat dat te maken heeft met een aantal redenen.

We informeerde bij computerbedrijven

Onze vraag in het begin was hoe je een software nou kon beschermen. We kwamen op het antwoord van deze vraag door te informeren bij computerbedrijven. Zij wezen er allemaal op dat je een dongle server moest aanschaffen. Dit hebben we daarna ook gedaan bij een computerbedrijf genaamd Com2distri. Hier werd ons verteld dat je een dongle server kon aanschaffen.

Donlge server eindelijk geïnstalleerd

dongle server

Nadat we een aantal overleggen hadden op ons bedrijf, besloten we om er een aan te schaffen. Bij het bedrijf Com2distri werden we hier tot in de puntjes over geïnformeerd. Dit vonden we heel erg fijn want we wisten namelijk niks van zo’n dongle server. Nu we er alles van afweten en onze dongle server geïnstalleerd is, gaan we weer met een veilig gevoel aan de slag met onze software.