Ripple kan het beste worden beschouwd als een financieel technologisch project voor het bankwezen. Ripple ontwikkeld protocollen en software die het internationale bankwezen vooruit helpen om te kunnen concurreren met een cryptocurrency zoals Bitcoin. Het internationale betalingsverkeer gebaseerd op SWIFT en een ingewikkelde Nostro en Vostro boekhoudingen zijn niet goedkoop, niet snel, niet efficiënt en niet meer passend voor het globale internet tijdperk.

Binnen de crypto community is Ripple een controversieel crypto en blockchain project. Het wordt vooral door vele Bitcoin fanaten meteen afgedaan als een scam. De broncode is niet publiek, de blockchain is geheimzinnig met een centraal gestuurde cryptomunt die niet hoeft te worden gebruikt . Inderdaad, er zijn vele zaken niet pluis vanuit een decentraal cryptocurrency perspectief, maar misschien niet vanuit een investering en bankiers perspectief? 

Ripple wallet

Vergeet niet dat de crypto-valutamarkten zeer klein en volatiel zijn in vergelijking met de reguliere financiële markten. Dit maakt de markten zeer kwetsbaar voor grote prijsschommelingen. Het kopen van een cryptocurrency komt met het risico dat je flinke verliezen kunt leiden als je niet weet wat je doet.

Leer alles over cryptocurrency trading zodat je als daghandelaar weet waar je aan begint. Over het algemeen, het kopen van een cryptocurrency kun je vergelijken met een belegging in een nieuw technologisch open-source software project.

Het daghandelen met de ‘aandelen’ is zeer risicovol en op lange termijn kan het project ook nog eens mislukken. Koop alleen voor dat bedrag dat je kunt veroorloven om te verliezen. Maak daarom vandaag nog een gratis Ripple wallet aan.