Steeds meer mensen hebben bovenop hun matras een topper matras liggen. Je hebt deze in allerlei afmetingen maar de populairste is toch wel het topper matras van 180×200. Dit is een van de meest voorkomende maten bij stellen die samen slapen, en juist die personen kunnen baat hebben bij een topper.

topper matras 180x200

Waarom een topper matras kopen?

Voor de duidelijkheid: een topper is niet altijd nodig. Maar in veel gevallen kan het wel bijdragen aan je nachtrust. Vooral een topper matras van 180×200 wordt veel verkocht omdat stellen vaak soortgelijke klachten ervaren tijdens het slapen die een topper goed op kan lossen. 

De meest voorkomende klacht bij stellen die samen slapen is toch wel warmte. Zeker in de zomer kan het soms erg warm worden als je naast iemand slaapt. De topper helpt met de ventilatie en houdt zo op een natuurlijke wijze jouw lichaam koel, ook als je partner net een kachel is in bed. 

topper matras 180x200

Verouderd matras

Maar ook als jullie huidige matras eigenlijk een beetje te oud is, kan de topper een oplossing bieden. Een matras vervangen is duur en ben je misschien nog helemaal niet aan toe. Een topper kopen zorgt ervoor dat je nog even door kan slapen op het bed dat je nu hebt. Het biedt extra ondersteuning in je rug en nek. Bovendien kan een topper helpen die kuil die vaak ontstaat in een matras minder voelbaar te maken.