Je wilt een houten berging kopen voor in je achtertuin. Hiermee creëer je heel wat extra opbergruimte en het kan ook nog eens heel mooi en gezellig zijn. Je hebt al verschillende houten bergingen bekeken, maar je bent er nog niet helemaal uit. In dit artikel helpen we je een beetje op weg door uit te leggen hoe je een dak kiest voor je houten berging.

Type dak

Eerst is het van belang om te kijken wat voor type dak je wilt. Je kunt kiezen voor een plat dak dat je eenvoudig kunt vervangen indien dit nodig is. Een plat dak loopt vaak iets schuin, zodat het water goed wordt afgevoerd. Een andere mogelijkheid is een zadeldak. Dit dak bestaat uit twee dakplaten die tegen elkaar worden gelegd in een omgekeerde V-vorm. Hierdoor heb je ook meteen veel meer opbergruimte. Als laatste kun je kiezen voor een piramidedak. Dit is een uniek dak dat we niet zoveel terugzien. Het bestaat uit meerdere dakplaten die bovenin in een punt eindigen.

Materiaal

Ook zul je het materiaal voor je dak moeten kiezen. Vaak wordt er gekozen voor shingles, maar je kunt ook een dak van dakpannen of dakleer (laten) plaatsen.